TÁJMŰHELY

Megbékélés zarándoklat az Alpoktól a Kárpátokig

Pünkösdkor a Mária út és a Gyöngyök útja nyugati végétől Máriazellből indulnánk, akkor, amikor a Mária utas zarándokok megérkeznek Csíksomlyóra, s így egy kicsit átfogjuk lélekben az Utat, a Kárpát-medencét. Az első szakasz Budapestig, vagy Esztergomig zajlana, majd néhány hét szünet után továbbindulva a második szakaszban, szeptemberben szeretnénk Csíksomlyóra érni, ahol egy magyar Mária ünnep és egy konferencia szerveződik.

A gyalogos zarándoklaton terveim szerint egy három-négy fős mag csoport venne részt, amelynek tagjai minden bizonnyal változnak, mert kevesek tudnak mintegy 2 hónapot kiszakítani az életükből. De nagy örömmel venném, ha egy-egy napra helyi zarándokcsoportok csatlakoznának hozzánk.

A zarándoklat döntően a Mária Út fővonalán haladna. http://mariaut.hu/tart/bigmap. Szeretném azonban, ha a zarándokcsoport minden hazai zarándokúton járna egy-egy szakaszt.Az ország DNy-i szakaszán a Szent Márton Úttal egy találkozóra gondoltam Kőszegen vagy Szombathelyen és jelképesen együtt járnánk végig egy szakaszt. Az ÉK-i Szent Erzsébet Úttal pedig Tokajban, vagy Sárospatakon találkozhatnánk és itt is egy rövidebb közös gyaloglást lehetne beiktatni. A Gyöngyök Útjával és a Szent Jakab úttal még egyeztetünk, hogy melyik legyen a közös szakasz. A Magyar Zarándokúton az Esztergom – Budapest szakaszt javasolnám.

Az úton szeretnék összetartozást erősítő üzeneteket gyűjteni a települések lakosaitól, plébánosoktól, polgármesterektől, ahol áthaladunk. Ezeket végül egy poszter formájában tesszük közzé.

Kérek mindenkit, aki szeretne csatlakozni, hogy jelezze részvételi szándékát a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen pontos, vagy körülbelüli időpont megadásával, illetve, hogy egy-vagy több napra szeretne velünk tartani a gyalogos zarándoklaton, valamint ha kísérő autóként tudna szerepet vállalni. Az oda és visszajutást, az étkezés és szállás költségét mindenkinek saját magának kell vállalnia.

Keljünk útra együtt, hogy jobbá legyen a világ, induljunk el a végtelen felé!