TÁJMŰHELY

uton a kegyelem fele

Az El Caminon készült “Úton a kegyelem felé” címet viselő verses-zarándoknaplónk (immáron gyönyörű fotókkal is kiegészítve) ismertetőit, előzeteseit és a belőle készült hangoskönyv hanganyagait találhatják meg ezen az oldalon.

 

Úton a kegyelem felé - Könyvelőzetes

 

Előkészületben lévő képes zarándoknaplónk, filmes könyvelőzetese, ami talán némi betekintést ad azokba a csodálatos képekbe amiket az úton készítettünk, és amikből reményeink szerint hamarosan még többet tudunk majd nyomtatott formában megjelentetni.

Kőpataki Rózsa verses zarándoknaplójából készült hangoskönyv, melybe belehallgathattok itt!

A CD pedig már megrendelhető a Tájműhelytől! Megrendelem

 

"A Szent Jakab zarándokutat, az El Camino-t 2010 májusában és júniusában jártam végig. Hosszú volt az út az Útig. Csaknem két év telt el a 'meghívás' és a tényleges elindulás között. Majd mindenki, aki végigjárja az Utat, arról számol be, hogy egyszer valami módon megérintette a zarándokút gondolata. Hallott, vagy olvasott róla és megfogant, majd növekedett benne a vágy, hogy elinduljon, ő is részese legyen a csodának, amiről az Úton járók beszámoltak. Számomra az első szellemi érintés Tolvaly Ferenc El Camino című könyve volt. Hangoskönyvként hallgattam meg 2008 kora őszén az ötvenedik születésnapom után. „Egy másik élet, mindig vágytam utána, de megvalósítani sohasem volt erőm." E szavakkal kezdődik a regény, amely számomra a meghívás volt. Nagyon erősen vágytam arra, hogy kiszakadjak rendezett, de hajszolt és kérdőjelekkel teli életemből, ami sem igazi boldogságot, sem igazi megelégedettséget nem hozott. Rengeteg energiával működtetett létem nem volt valóban örömet adó sem környezetemnek, sem magamnak. Úgy gondoltam nem tudok változtatni, ha nem lépek ki egy időre a megszokott keretek közül, életem páternoszteréből, ami valóban csak körbe jár, amelyben újra meg újra ugyanazok a boldogságmorzsák és nehézségsziklák görgetődnek. Meg akartam állni. Számvetést készíteni. Úgy gondoltam az utolsó pillanatban vagyok ahhoz, hogy megbizonyosodjam mivégre vagyok én itt a Földön, mi a dolgom a világban. Talán új irányba kellene indulnom, olyan célok felé, amelyek a jobb, a hasznosabb, a nemesebb, a boldogítóbb felé visznek."